Checklist scheiden - Scheidingsplanner Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Checklist voor uw echtscheiding

Bij een echtscheiding komt heel veel kijken. U moet veel zaken gaan regelen, hoe houdt u het overzicht? Van veel scheidende mensen horen wij dat zij het erg moeilijk vinden om inzicht te krijgen in alles wat er bij hun scheiding komt kijken. Wij hebben daarom een checklist scheiden samengesteld die u hierbij een handje helpt. Onze checklist scheiden wijst u namelijk vanaf het begin tot het einde de weg. U kunt onze checklist scheiden als handig hulpmiddel downloaden. Doe het gerust, de checklist heeft al veel scheidende mensen enorm geholpen. En is u iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder op weg.

Inhoud checklist scheiden

Onze checklist scheiden vindt u alle zaken die meespelen in de beslissingsfase, tijdens het scheidingstraject en het regelen van praktische zaken na uw scheiding. Zoals de regelingen voor u kinderen, financiële en fiscale zaken, het verzamelen van gegevens en vooral ook praktische zaken zoals verzekeringen, bankrekeningen en dergelijke aan bod. Enkele voorbeelden van onderwerpen die in onze checklist scheiden zijn opgenomen zijn:

  • Ga na of u wel echt wilt scheiden, schat de gevolgen voor uzelf in.
  • Ga na of u uw relatie kunt herstellen, zoek hulp als u er samen niet uitkomt
  • Bedenk hoe u met uw ex-partner in de toekomst om wilt gaan
  • Denk na over een nieuwe tijdelijke of definitieve woonplaats voor uzelf
  • Kies een scheidingsprofessional op basis van kennis, ervaring, klik en doelen
  • Registreer zoveel mogelijk alle afspraken en laat die regelmatig vastleggen
  • Zorg- of omgangsregeling: afspraken maken over hoofdverblijf van en omgang met kinderen
  • Verdelen pensioen
  • De datum van het huwelijk of registratie
  • Gemeenschap van goederen? Zo niet, dan kopie akte huwelijkse voorwaarden

Download checklist scheiden

U kunt onze checklist scheiden hier downloaden en vervolgens uitprinten. Zo heeft u onze checklist altijd als een handig hulpmiddel bij de hand.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

 

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.