Co-ouderschap bij een scheiding, met test - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Co-ouderschap bij een scheiding

Na de scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor uw kinderen, zowel voor de zorg- en opvoedingstaken als voor de kosten. In de zorg-of omgangsregeling maakt u afspraken over het contact tussen uw kinderen en de andere ouder. Steeds meer scheidende ouders kiezen hierbij voor co-ouderschap. Maar wat houdt co-ouderschap precies in? Wat zijn de voor- en nadelen? En past co-ouderschap bij uw situatie? U vindt hier allerlei praktische informatie op een rijtje inclusief test.

Wat is co-ouderschap?

Bij  co-ouderschap delen gescheiden ouders de zorg- en opvoedingstaken samen. Uw kinderen wonen om de beurt bij hun moeder en hun vader. Het kan ook andersom dat uw kinderen continue in één huis wonen en dat u als ouder daar om de beurt voor hen komt zorgen. Co-ouderschap is meestal een bijna gelijke verdeling van de zorg. Kinderen zijn bijvoorbeeld drie dagen bij de ene en vier dagen bij de andere ouder. Of ze wisselen per week.

Co-ouderschap: basisvoorwaarden

Co-ouderschap is niet voor iedereen weggelegd. Er gelden een aantal basisvoorwaarden waar u aan moet voldoen om co-ouderschap te laten slagen:

  • U moet bereid zijn er het beste van te maken en u moet ten minste zakelijk met elkaar kunnen overleggen over de kinderen
  • Bij elkaar in de buurt wonen is eigenlijk een vereiste. Uw kinderen kunnen dan zonder al te veel moeite vanuit beide adressen naar school. Daarnaast kan hun leven met vriendjes en clubs ook gewoon doorgaan
  • U moet het in grote lijnen met elkaar eens zijn over de opvoeding en ongeveer dezelfde regels aanhouden.
  • U moet allebei zijn flexibel in de opvang van de kinderen

Lees meer

Test co-ouderschap

Goed overleg is dus de belangrijkste voorwaarde om co-ouderschap tot een succes te maken. U moet dus beiden de juiste instelling hebben. En u moet bereid zijn om elkaar nog regelmatig te zien en te spreken. Daarnaast moeten uw kinderen met deze regeling om kunnen gaan. Sommige kinderen kunnen er niet tegen dat ze steeds moeten ‘verhuizen’, andere kinderen vinden dit geen probleem.

Benieuwd of co-ouderschap bij u past? Doe de test!

Ga naar de test

Wat kunnen wij voor u doen

De keuze tussen een omgangsregeling of co-ouderschap is onderwerp van onze begeleiding rond de echtscheiding. De gemaakte afspraken leggen we vast in het ouderschapsplan. Daarnaast bekijken we samen de kinderalimentatie. Want ook al wonen de kinderen 50% bij beide ouders, dan kan tóch sprake zijn van kinderalimentatie. Ook brengen wij voor u de fiscale gevolgen van co-ouderschap in kaart. Co-ouderschap heeft namelijk gevolgen voor uw huurtoeslag, de kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Wij bekijken samen met u hoe dat voor u uitpakt.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Tip 1: probeer niet te compenseren

Uw kind is nu niet meer de hele tijd bij u. Dit betekent niet dat u het al te gek en bijzonder maakt als uw kind wel bij u is. Tijd, aandacht en gewoon lekker bij u zijn daar draait het om. Kinderen hebben juist vaak behoefte aan rust en ritme en basis.

Meer over co-ouderschap

Tip 2: ieder uw eigen stijl en samen een basis

Vertrouw op elkaar als mede-ouder. Er bestaat niet één maar meerdere goede manieren van opvoeden. Door ieders eigenheid en behoeften te respecteren, ontstaat er meer verbinding en meer basis om samen te werken. Luister dus naar elkaar, neem ieders behoeften serieus en zoek samen naar oplossingen. Maak dus tezamen afspraken over de basiszaken en laat de rest ieder met zijn eigen stijl oppakken.

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het gratis boekje aan