Regelen we de scheiding samen of alleen?

Een scheiding verloopt voorspoediger als u het samen regelt. Maar communicatie met de ex-partner is vaak niet makkelijk. De emoties die spelen maken het soms moeilijk om tezamen beslissingen te nemen. Het is  belangrijk om een weloverwogen keuze te maken of u de scheiding in overleg met uw ex-partner wilt regelen of dat u ieder een eigen adviseur inschakelt.

Wij adviseren u de echtscheiding gezamenlijk te regelen. Dit bespoedigt niet alleen het proces, maar werkt ook kostenbesparend. Bovendien is het in het belang van uw kinderen om zo goed mogelijk samen afspraken te maken om uw ouderrelatie na de scheiding vorm te kunnen geven. 

De scheiding samen regelen

De echtscheiding is wellicht niet uw keuze. Maar het liefst wilt u alles toch in goed overleg regelen. En u wilt er graag tezamen uitkomen zonder strijd. U wilt zeker mer elkaar in gesprek blijven als er kinderen bij betrokken zijn, u moet tenslotte als ouders samen verder. Het biedt u beiden voordelen als u samen één deskundige als adviseur en procesbegeleider inschakelt. Deze adviseur begeleidt u dan samen bij het zoeken naar oplossingen en het maken van afspraken. Er zijn genoeg keuzemogelijkheden, denk aan een advocaat, een financieel specialist of een mediator. U leest hier meer over bij Hoe kan ik de scheiding regelen?.

Karin: “Het moet op vriendschappelijke voet blijven. Dit vraagt extra inspanning, maar op de lange termijn is dit veel waard. Het geeft minder stress en een eerlijkere verdeling”

Janneke: “Zorg dat je op goede voet blijft met elkaar ook al valt dat niet altijd mee. Respecteer elkaar in het belang van de kinderen, voor je eigen gemoedsrust en voor de toekomst”

Lees hier wat de Scheidingsplanner voor u samen kan betekenen

De scheiding alleen regelen

Het is vaak lastig om samen met uw partner afspraken te maken over de scheiding. Emoties kunnen de boventoon voeren waardoor het moeilijk is om samen beslissingen te nemen. Eén van de eerste, belangrijke beslissingen bij uw scheiding is dus of u de scheiding in overleg met uw ex-partner wilt regelen, of dat u ieder een eigen adviseur inschakelt. Bedenk dus daarbij wel dat ieder een eigen adviseur meer kosten met zich mee brengt en dat het echtscheidingstraject langer duurt dan wanneer u samen rond de tafel zit.

Als u de echtscheiding apart wilt regelen, is het wel heel belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Een vechtscheiding wordt namelijk tegenwoordig steeds vaker gezien als een vorm van kinderverwaarlozing. Bij een vechtscheiding zijn de kinderen altijd de dupe en voor de ontwikkeling van de kinderen is een vechtscheiding erg schadelijk. Door goede begeleiding/mediation en inzet van beide partners kan een vechtscheiding voorkomen worden.

Lees hier wat de Scheidingsplanner voor u alleen kan betekenen

Waarom de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

[si-contact-form form=’1′]