Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Ondernemer en echtscheiding

Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding, bij ondernemers zelfs één op de twee! Bij elke scheiding spelen emotionele factoren. En natuurlijk het zakelijke en financiële gedeelte. Als er een bedrijf in het spel is wegen deze laatste factoren wegen nog zwaarder. Dit maakt de scheiding ook veel ingewikkelder. Kies dus altijd voor een financieel expert  gespecialiseerd in echtscheidingen en die daarnaast óók alle kennis in huis heeft op het gebied van ondernemingen om uw echtscheiding te regelen.


Wat zijn de gevolgen van scheiding & onderneming

Een echtscheiding kan voor een ondernemer grote zakelijke gevolgen hebben. Als partners bijvoorbeeld een onderneming delen, dan speelt de vraag wie het bedrijf gaat voortzetten. En wanneer men een partner moet uitkopen, kan zelfs zo zijn dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt. Veel ondernemers zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privé-bezit. Maar als er in de voorwaarden een verrekenbeding is opgenomen, dan kan dat onduidelijkheid geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een scheiding. Of men kan een andere verdeling wensen dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven. Wat zijn dan de gevolgen van de fiscale aspecten?

Na jaren huwelijk moet ineens duidelijk worden hoe een verrekening van bezittingen moet plaatsvinden:

• Wat gebeurt er met het bedrijfspand of de privéwoning?
• Hoe zit het met de waardering van de onderneming?
• Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?
• Wat zijn de gevolgen voor het pensioen in eigen beheer?
• Wat zijn de fiscale consequenties van een eventuele uitkoop?

Daarnaast spelen natuurlijk nog alle andere onderwerpen mee die bij elke echtscheiding spelen. Denk bijvoorbeeld aan de alimentatie, een ouderschapsplan, verzekeringen, emoties enzovoorts.


Wat wij voor u kunnen betekenen

De Scheidingsplanner Amstelveen is een financieel specialist die u een glashelder inzicht geeft in de financiële stand van zaken voor en ná de scheiding. En deskundige oplossingen voor ingewikkelde financiële problemen bedenken. We werken in opdracht van beide partners, maar ook op verzoek van één van hen. Een groot voordeel is dat men één adres heeft voor de totale begeleiding van de gehele procedure. Dit zorgt voor:

• Minder zorgen en frustraties
• Minder kans op moeizame, langlopende en kostbare procedures
• Meer gemak en besparing van tijd en geld

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht scheidingsprofessionals

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat scheiden. Een hectische breekt aan, want u moet veel zaken gaan regelen. Zeker als een eigen onderneming in uw scheiding meespeelt is professionele hulp noodzakelijk. Maar wie gaat u inschakelen? Ons overzicht geeft u duidelijkheid wat de onderlinge verschillen tussen scheidingsprofessionals zijn.

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.