Hoe kan ik de scheiding regelen? - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kan ik de echtscheiding regelen?

Is de beslissing om te gaan scheiden genomen? Het inschakelen van professionele hulp om de echtscheiding zorgvuldig te regelen is erg belangrijk. U moet tenslotte uw nieuwe toekomst vorm gaan geven en daarvoor keuzes moeten maken en beslissingen moeten nemen.

Uit een onderzoek* onder gescheiden mensen is gebleken dat inschakelen van professionele hulp door ruim driekwart van de ondervraagden noodzakelijk wordt geacht.

Waarom? Vooral omdat het zoveel moeten regelen en het maken van afspraken enorm tegenvalt. Men had met name veel moeite met alle zaken rondom de kinderen en de financiën. Uit het rapport is ook gebleken dat men achteraf gezien aangeeft dingen anders te hebben gedaan of informatie te hebben gemist. Men had vooral meer behoefte aan informatie over rechten en plichten en financiële zaken.

Maar wie laat u de echtscheiding regelen? Er is tegenwoordig een zee aan keuze in professionele begeleiding. Welke hulp past bij u? Dat is uiteraard erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. Welke belangen staan bij u voorop? En wat zijn de verschillen? Om u te helpen hebben wij alle keuzemogelijkheden in kaart gebracht.


Scheiding regelen: Advocaat

Een advocaat bespreekt de echtscheiding meestal vooral op juridisch vlak met u. Afspraken over bijvoorbeeld de kinderen en de alimentatie moet u zelf maken. De advocaat neemt alleen met u door welke afspraken er in het verzoek tot echtscheiding moeten komen te staan. Pas als het verzoek compleet is, wordt dit naar de rechtbank gestuurd.

U kunt de echtscheiding regelen door een gezamenlijke advocaat te nemen of u kunt ieder een eigen advocaat inschakelen. Als u een gezamenlijke advocaat inschakelt, dan wilt u samen de scheiding regelen en samen afspraken maken.

Als u met elkaar geen afspraken kunt maken, dan zult u ieder een eigen advocaat in de arm moeten nemen. In dit geval zal de advocaat alleen de belangen van zijn/haar cliënt behartigen. De advocaten zullen proberen om samen tot een overeenstemming te komen. Als dit niet lukt, dan zullen beide advocaten vechten voor de belangen van hun eigen cliënt. Dit doen zij door procedures te starten in de rechtbank. Over het algemeen duurt de scheiding langer en zijn de kosten veel hoger bij het inschakelen van een (eigen) advocaat. Ook is het risico op een vechtscheiding veel groter.


Scheiding regelen: Mediation

Wilt u samen graag in onderling overleg de echtscheiding regelen? Dan kunt u voor een mediator kiezen. Een mediator begeleidt de gesprekken tussen u en uw partner en is onpartijdig. Zo komt u tot oplossingen, die in allebei uw belang zijn. Bij mediation maakt u in principe samen de afspraken voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken. De mediator zal u bij het proces helpen en daarin rekening houden met de gevoelens van u allebei. Hij/zij zal u in duidelijke taal informeren, uw wensen inventariseren en zal met alternatieven komen als u in het proces vastloopt. Op deze wijze kunt u tot oplossingen komen, die voor u en voor uw ex-partner aanvaardbaar zijn. En dat is niet alleen in uw beider belang , maar ook in het belang van uw kinderen. Het grote voordeel van mediation is het feit dat een mediationtraject over het algemeen korter duurt, minder kost en minder stressvol is dan bijvoorbeeld de gang naar de rechter. Meestal werken mediators samen met een advocaat, zodat u die niet apart hoeft in te schakelen.

Lees meer over Mediation/Samen scheiden

Lees meer over hoe u de scheiding kunt regelen

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Professionele hulp is noodzakelijk

  • helemaal mee eens
  • grotendeels mee eens
  • grotendeels mee oneens
  • geen/andere mening

Handig overzicht verschil advocaat, mediator en Scheidingsplanner

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat scheiden. U heeft waarschijnlijk tal van vragen. Wat wil ik? Wat moet ik allemaal gaan regelen? En wie kan mij helpen en adviseren? Wij merken dat deze laatste vraag scheidende mensen veel keuzestress geeft. Daarom hebben we een overzicht gemaakt wat de onderlinge verschillen zijn tussen een advocaat, mediator en Scheidingsplanner. U kunt het overzicht hier gratis downloaden.

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.