Hoe kan ik de scheiding aanvragen - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Uw scheiding aanvragen

Voor het aanvragen van uw scheiding moet u een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Dit geldt altijd bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap als u minderjarige kinderen heeft. Voordat u de scheiding bij de rechtbank kunt aanvragen, moet u echter al de nodige stappen gezet hebben. U moet samen al afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. En als u minderjarige kinderen heeft, dan moet er ook een ouderschapsplan zijn opgesteld. Bij het aanvragen van uw scheiding bij de rechtbank moet een echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan ingediend worden.


Hoe kunt u de scheiding aanvragen?

Alleen een advocaat kan uw scheiding aanvragen bij de rechtbank, dit is bij wet zo geregeld. De advocaat hoeft echter niet het gehele scheidingstraject te regelen om de scheiding te kunnen aanvragen. Alleen voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank is een advocaat nodig. Veel mediators en scheidingsbemiddelaars, zoals de Scheidingsplanner Amstelveen, werken samen met advocaten zodat dit laatste kleine stukje van het gehele traject ook door hun afgerond kan worden.

Denk van te voren goed na door wie u de scheiding laat regelen en aanvragen. De ervaring leert dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Door onvoldoende kennis over rechten, plichten en de wetgeving worden er vaak verkeerde afspraken gemaakt hetgeen financiële risico’s met zich meebrengt.

 Lees meer over ‘Uw scheiding regelen’


De scheiding samen aanvragen

Bij samen de scheiding aanvragen kiest u voor een gezamenlijk advocaat, een bemiddelaar of een mediator. Deze persoon behartigt dan de belangen van u beiden. Wij adviseren u om altijd te proberen de scheiding samen aan te aanvragen, bijvoorbeeld met behulp van mediation. Het scheidingstraject duurt meestal korter en de kosten zijn vaak ook aanmerkelijk lager.

 Lees meer over samen scheiden/mediation


Apart/eenzijdig de scheiding aanvragen

Als u niet samen aan tafel kunt, kan apart/eenzijdig de scheiding aanvragen een optie voor u zijn. Ieder van u schakelt dan een eigen advocaat of adviseur in. Die behartigt in dat geval alleen de belangen van zijn of haar opdrachtgever. Deze vorm van de scheiding aanvragen betekent wel dat de kosten hoger gaan uitvallen omdat u ieder een eigen adviseur moet betalen. Daarnaast kan het scheidingstraject behoorlijk langer duren dan als u samen de scheiding aanvraagt.

 Lees meer over apart/eenzijdig scheiden


Scheiding aanvragen via de Scheidingsplanner Amstelveen

De Scheidingsplanner begeleidt uw scheiding vanaf het eerste gesprek tot aan uw nieuwe start. Ook het aanvragen van de scheiding bij de rechtbank wordt door ons geregeld. De Scheidingsplanner is in het gehele traject uw bemiddelaar en financieel deskundige in één. Met ons Scheidingsplan® verkrijgt u het benodigde inzicht en overzicht om weloverwogen keuzes te maken. Hierdoor legt u een goed doordachte basis van uw nieuwe toekomst.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht verschil advocaat, mediator en Scheidingsplanner

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat scheiden. U heeft waarschijnlijk tal van vragen. Wat wil ik? Wat moet ik allemaal gaan regelen? En wie kan mij helpen en adviseren? Wij merken dat deze laatste vraag scheidende mensen veel keuzestress geeft. Daarom hebben we voor u een overzicht gemaakt om de onderlinge verschillen tussen een advocaat, mediator en Scheidingsplanner inzichtelijk te maken. U kunt het overzicht hier gratis downloaden.

Meer informatie & tips over scheiden

> Scheiden met kinderen
> Checklist scheiden
> Alimentatie
> Eigen woning


Top 3 vragen bij een scheiding

Kwaliteit verzekerd

 

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.