Pluspakket: scheiden op latere leeftijd - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden op latere leeftijd met het Pluspakket

We gaan steeds meer op latere leeftijd scheiden. Cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek laten een overduidelijke stijging zien van het aantal echtscheidingen onder 50- en 60-jarigen en zelfs onder de 70- tot 80-jarigen. Dat komt enerzijds omdat het tegenwoordig makkelijker is om te scheiden, en anderzijds omdat men nu anders tegen relaties aankijkt dan vroeger. Zo zijn vrouwen bijvoorbeeld tegenwoordig onafhankelijker en zelfstandiger. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker zelf een nieuwe toekomst opbouwen. Maar ook de wereld verandert, mensen durven meer keuzes te maken en er zijn gewoonweg meer mogelijkheden om persoonlijk geluk te bereiken.


De gevolgen van een scheiding op latere leeftijd

Natuurlijk zijn er overeenkomsten met de gevolgen van een scheiding bij 30- en 40-jarigen. Maar er zijn zeker ook verschillen als u na uw 50ste gaat scheiden, gewoon omdat u in een andere fase van uw leven zit. Op emotioneel gebied zijn de gevoelens vaak gelijk. Het gevoel achtergelaten te worden, niet meer goed genoeg zijn in combinatie met pijn, onzekerheid, ongeloof en machteloosheid is niet leeftijdsgebonden. Wat wel een belangrijk verschil is, is dat op deze leeftijd de droom van een mooie ouwe dag met elkaar dichterbij is gekomen. Als die droom op het ‘laatst’ uit elkaar spat, dan is de angst voor het alleen oud worden over het algemeen groot. Misschien gaat u zelfs wel voor het eerst van uw leven alleen wonen?

Waar zit het verschil dan in? Vooral op financieel gebied spelen bij een scheiding van 55-plussers bepaalde zaken een veel grotere hoofdrol. U zit nu eenmaal dichter tegen uw pensioen aan of bent misschien al met pensioen. Inzicht in de langere termijn wat betreft de inkomsten en uitgaven is nu nog belangrijker dan als u jonger bent. Een fundamenteel verschil is dat er minder naar het huidige inkomen gekeken moet worden, maar meer naar het toekomstig vermogen. Als u de vijftig gepasseerd bent, dan is de kans groot dat u meer aan ouderdomspensioen moet verdelen, dan wat u in de toekomst nog zelf kunt opbouwen. En dat wordt niet alleen door uw leeftijd veroorzaakt, maar ook door wat er in de loop der tijd is veranderd aan de pensioenregelingen zelf.

Ook het behoud van de familiebanden is in deze levensfase erg belangrijk. Vaak wordt er doordeweeks op de kleinkinderen gepast omdat de ouders aan het werk zijn. Volwassen kinderen en kleinkinderen moeten niet gedwongen worden een keuze te maken voor één van de ouders of grootouders. Zij hebben recht op een relatie met beide ouders of opa én oma. Hier zal tijdens de scheiding extra aandacht aan besteed moeten worden.


De voordelen van ons Pluspakket

Omdat een scheiding op een latere leeftijd zeker op financieel gebied andere gevolgen kent, hebben wij een speciaal Scheidingsplan ontwikkeld voor 55-plussers: het Pluspakket. In het pakket is voor verschillende onderwerpen tot de circa 80-jarige leeftijd van de scheidende partners een extra verkorte financiële planning opgenomen. Er wordt in het Pluspakket dus veel meer naar de langere termijn gekeken dan bij een scheiding op jongere leeftijd.

Lees meer over het Pluspakket

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Het pluspakket in het kort

Handig overzicht scheidingsprofessionals

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat scheiden. Een hectische breekt aan, want u moet veel zaken gaan regelen. Professionele hulp is noodzakelijk volgens een onderzoek onder gescheiden mensen. De keuze is echter groot: advocaat, mediator, scheidingsbemiddelaar. Hoe maakt u een weloverwogen beslissing wie u gaat inschakelen? Ons overzicht geeft u duidelijkheid wat de onderlinge verschillen tussen scheidingsprofessionals zijn.

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.