Scheiden en eigen huis

Eigen huis en scheiding - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden met een eigen huis

Als u op zoek bent naar een koopwoning, dan kan het zomaar gebeuren dat u tegen uw droomhuis oploopt. Zo’n huis waarbij u meteen het gevoel heeft van: ja, dit is wat we zoeken! Alleen nog een andere kleur of behang op de muur, maar verder is het echt helemaal perfect. Het huis waarvan u meteen weet: hier ik wil samen met mijn partner oud in worden. En uiteraard gunnen wij een ieder een lang en gelukkig leven samen in het huis van hun dromen, maar helaas gaat één op de drie stellen op een gegeven moment toch scheiden. Hoe moet het dan met de koopwoning als de liefde over is? We helpen u graag verder op weg rondom het vraagstuk scheiden met een eigen huis.


Wat speelt er allemaal bij scheiden en een eigen huis?

Een eigen huis is één van de meest complexe vraagstukken bij een echtscheiding. Wanneer u samen met uw ex-partner in een koophuis woont, spelen verschillende zaken een rol:

  • Is de woning eigendom van één van u of gezamenlijk bezit?
  • Rest er nog een hypotheekschuld op de woning?
  • Heeft de woning overwaarde?
  • Heeft één van beiden nog de wens om in de woning te blijven wonen?
  • Welke verzekeringen of beleggingen zijn er aan de hypotheek gekoppeld?
  • Hoe regelt u de zaken rondom de eigen woning en scheiding in uw belastingaangifte?

Mocht één van u in de koopwoning willen blijven wonen, dan is de belangrijkste vraag of dat financieel haalbaar is. Om daar duidelijkheid over te krijgen, zult u al uw financiële zaken op een rijtje moeten zien te krijgen. Dan weet u wat uw inkomen na de scheiding is en of de hypotheek van de woning hiervan te betalen is. Voor de tijdelijke situatie totdat de echtscheiding definitief is, kunt u onderling afspreken wie er voorlopig in de woning blijft. Komt u hier samen niet uit, dan kunt u aan de rechter een voorlopige voorziening vragen voor het gebruik van de woning.


En hoe zit het met de hypotheek?

Belangrijke vragen hierbij zijn onder anderen:

  • Hoe ziet de hypotheek eruit?
  • En welke levensverzekeringen of beleggingsrekeningen zijn gekoppeld aan de hypotheek?

Als duidelijk is hoe de hypotheek is opgebouwd, kan bepaald worden of er over- of onderwaarde in het huis zit. Een hypotheek is vaak meer dan alleen een geldlening. Er zitten veelal één of meerdere andere producten aan gekoppeld, zoals een levensverzekering en/of een belegging- of spaarrekening om een geldbedrag bij elkaar te sparen om later uw hypotheek mee te kunnen aflossen. Ook dit moet dus goed geregeld worden.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

* Graag invullen

Hoe kijkt de fiscus tegen scheiding en een eigen woning aan?

Een scheiding kent ook veel fiscale gevolgen. Een eigen woning is bij een scheiding echter meestal een fiscale valkuil als men zich niet goed laat informeren en hierdoor niet de juiste beslissingen neemt. We geven u hier één voorbeeld van hoe de fiscus tegen bepaalde zaken aankijkt.

Lees verder


Bekijk scheiden en hypotheek

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het gratis boekje aan

 

Scheidingsplanner Amstelland

Scheiden in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Meer weten?

Bel 020 - 345 33 01 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Volg ons op:

Facebook
GOOGLE
LinkedIn
YouTube
Twitter