Geef je kinderen geen vechtscheiding cadeau - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Geef uw kind geen vechtscheiding cadeau

Wist u dat op 1 juni het de Internationale Dag van het Kind is? Een dag die over de hele wereld wordt gevierd. Deze dag is door de Verenigde Naties in 1954 in het leven geroepen. Met deze feestdag wil men wereldwijd alle kinderrechten actueel houden, het onschuldige karakter van kinderen vieren en actie ondernemen voor het welzijn van elk kind op aarde. En juist dat welzijn van kinderen is bij een scheiding heel belangrijk.


Kinderen in een scheiding

Met het welzijn van kinderen gaat het namelijk vaak mis bij een scheiding, en zeker als de scheiding in een vechtscheiding verandert. Voor volwassenen is een scheiding al een moeilijke situatie, kinderen zijn echter het meest kwetsbaar in het proces. Of ze nu jong of al wat ouder zijn, een scheiding heeft voor hun de grootste gevolgen. In de praktijk blijkt helaas dat steeds meer kinderen worden de dupe van een vechtscheiding. Dat wilt u toch niet voor uw kinderen? Vraag uzelf daarom af hoe u wilt dat uw kinderen later op de scheiding terugkijken. Dat de spanningen en ruzies tussen hun ouders onuitwisbaar in hun geheugen staan? Of dat ze het fijn vinden dat u het zo goed heeft aangepakt? Kinderen krijgen meer mee van een scheiding dan u over het algemeen denkt. U bent verantwoordelijk voor het welzijn van uw kinderen, dus bescherm ze en voorkom ten alle tijden een vechtscheiding! Wij geven graag u een aantal tips om u hiermee te helpen.


3 tips om een vechtscheiding te voorkomen

1. Verdiep u in de wereld van scheiden

Indien u voor het eerst met een scheiding te maken krijgt, dan weet u vaak niet wat er allemaal op u afkomt. Een goede voorbereiding op het scheidingsproces is dan de eerste stap. Ga dus kennis vergaren. Wat zijn de gevolgen? Hoe gaat u het aanpakken? Welke professionele hulp gaat u zoeken? Op onze website vindt u over alle onderwerpen veel informatie.

2. Leg de schuld niet bij de ander

Het kan zijn dat u van mening verschilt waarom u gaat scheiden. En door alle emoties wordt de schuld meestal alleen bij de ander neergelegd. Doe dit niet. U gaat elkaar alleen maar verwijten lopen maken met als gevolg dat u ook geen respect meer voor elkaar heeft. Dat lost niets op.

3. Geef elkaar de ruimte

Zeker als u nog onder één dak woont. In deze situatie kan de vlam namelijk makkelijker in de pan slaan. Ga bijvoorbeeld om en om het weekend weg, dat creëert voor beide rustmomenten. En zo leert u allebei ook om los te laten.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht verschil advocaat, mediator en Scheidingsplanner

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat scheiden. U heeft waarschijnlijk tal van vragen. Wat wil ik? Wat moet ik allemaal gaan regelen? En wie kan mij helpen en adviseren? Wij merken dat deze laatste vraag scheidende mensen veel keuzestress geeft. Daarom hebben we een overzicht gemaakt wat de onderlinge verschillen zijn tussen een advocaat, mediator en Scheidingsplanner. U kunt het overzicht hier gratis downloaden.

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.