Marleen: “Eigenlijk deed het er niet toe wie het initiatief nam, we kwamen allebei in een achtbaan te zitten. Ons leven stond op zijn kop”

Hoe kan ik de scheiding verwerken?

Herkent u het gevoel dat tijdens uw scheiding uw leven wel een achtbaan lijkt? De emoties gaan alle kanten op en hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar voortdurend af. Alledaagse en gewone dingen kunnen soms ineens teveel worden. Een liefkozend stel op straat. Die romantische film op televisie. Dat speciale liedje op de radio. En de wereld draait gewoon door alsof er niks gebeurd is. De kinderen, uw werk en andere zaken blijven ook uw aandacht vragen. Voor veel mensen is het een hectische tijd met weinig ruimte voor het verwerken van hun boosheid en verdriet.

Uw situatie is bepalend voor hoeveel verwerkingstijd u nodig heeft. Geen scheiding is namelijk hetzelfde. En hierdoor zal ieder op zijn eigen manier de scheiding verwerken. Soms kan iemand de echtscheiding al beginnen te verwerken op het moment dat ze voor het eerst aan scheiden denken. Ze nemen dan in stilte al afscheid van het huwelijk. Dat gebeurt soms al voordat met de partner het onderwerp scheiding is besproken. Het wordt een ander verhaal als iemand de scheiding niet heeft zien aankomen. Het proces om de echtscheiding te verwerken duurt dan vaak veel langer omdat dit dan zo’n  onverwachte klap is.

Globaal duurt het meestal tussen de twee en vijf jaar om een nieuw leven weer op de rit te hebben.

Scheiding verwerken: hulp biedt uitkomst

Voor velen is een scheiding meestal een uiterst stressvolle gebeurtenis. Het verwerken van de scheiding wordt vaak zelfs vergeleken met het overlijden van een partner. Uit een enquête* is gebleken dat met namemachteloosheid, woede en pijn de boventoon voeren. Het proces om de scheiding te verwerken wordt beïnvloed door een aantal zaken zoals uw karakter, uw ervaringen in het verleden en de steun die u uit uw omgeving krijgt.

Het zoeken van professionele begeleiding kan u helpen om uw leven weer sneller op de rails te krijgen. U hoeft u zich er ook echt niet voor te schamen om hulp te zoeken, vele anderen gingen u al voor. Het gaat echt niet vanzelf om de scheiding te verwerken en het heeft absoluut tijd nodig. Er bestaan een aantal mogelijkheden voor professionele hulp:

• De huisarts
• Een psychiater
• Een mediator
• Een persoonlijke coach

Misschien is voor u het bezoeken van een online forum over scheiden een mindere grote stap. Of is een zelfhulpgroep of een praatgroep meer iets voor u. Soms kunnen (online) gesprekken met mensen die in dezelfde situatie zitten al een hele troost zijn als uw sociale netwerk niet zo groot is.

  • machteloosheid
  • woede
  • pijn
  • onzekerheid
  • eenzaamheid
  • berusting

Welke emoties spelen er?

Waarom de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

[si-contact-form form=’1′]