Tips voor grootouders bij een scheiding - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Tips voor ouders en grootouders bij een scheiding

De tweede zondag in mei… een speciale dag voor alle moeders over de hele wereld: het is moederdag! ‘s Ochtends wordt moeder graag lekker verwend met een niet alledaags ontbijt: croissantjes, verse sinaasappelsap en een gekookt eitje. Gezellig met het gezin aan tafel en natuurlijk cadeautjes: een mooie tekening of iets geboetseerd,  zelfgemaakt op school door de kinderen. En later op de dag op bezoek bij oma, want zij is tenslotte ook moeder en verdient ook die extra aandacht. Lekker samen aan de taart en een bosje bloemen mee. Wie is hier niet mee opgegroeid?

Als ouders aan het scheiden zijn, is dit helaas niet zo vanzelfsprekend. Vaak tot groot verdriet van het kind en oma. Want ook bij grootouders kan een echtscheiding voor veel leed zorgen. Uit een onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van Plus Magazine, is voor 53% van de opa’s en oma’s het contact met hun kleinkinderen na de scheiding duidelijk anders geworden.

Ook wij horen in de praktijk vaak over verstoorde familiebanden met opa’s en oma’s. En nog vaker bij vechtscheidingen. Er wordt in dit geval niet vanuit het belang van het kind gedacht, maar puur vanuit emoties gereageerd. En het kind? En oma? Die worden zo onderdeel van het conflict. Wij geven u als ouders of als grootouders graag wat tips om de familiebanden te behouden.


Tips voor de grootouders

 • Vang uw kleinkind op zonder stemming te maken tegen één van de ouders:
  • Kinderen zijn loyaal naar vader en moeder, dus kies geen partij
  • Geef uw kind en kleinkind stabiliteit in een moeilijke periode
 • Biedt een luisterend oor en ondersteun uw kind, maar versterk haar/zijn emoties t.a.v. de scheiding niet. Naar de buitenwereld bent u dus neutraal. Uw ex-schoonzoon/dochter blijft nu eenmaal de vader/moeder van uw kleinkind.
 • U mag natuurlijk loyaal zijn aan uw kind, maar wordt geen onderdeel van het conflict door uw kind door dik en dun te verdedigen
 • Door de scheiding gaan soms oude tradities verloren, maak daarom nieuwe tradities. Bijvoorbeeld een paar keer per jaar een opa- of omadag.
 • Nodig uw kleinkind uit om te komen logeren of om uitstapjes met elkaar te maken. Hou daarbij wel vast aan de vaste gewoontes, dus wat u altijd doet. Zo blijft het voor het kleinkind herkenbaar. Ga dus geen extra dingen doen.
 • Blijf bij het kleinkind informeren naar het gezin, waarvan het kleinkind deel uitmaakt na de scheiding. Toon interesse voor het nieuwe thuis, maar hoor het kleinkind niet uit.
 • Mag u uw kleinkind niet meer zien? Blijf verjaardagen/examens, sportprestaties volgen en stuur kaartjes, gebruik Facebook of WhatsApp of stuur een cadeautje. Daarmee laat u aan uw kleinkind weten, dat u hem/haar niet vergeten bent. Dit opent de mogelijkheid, dat uw kleinkind misschien later zelf contact met u opneemt. En ook al duurt het lang, geef nooit op.

 

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht verschil advocaat, mediator en Scheidingsplanner

U heeft de knoop doorgehakt, u gaat scheiden. U heeft waarschijnlijk tal van vragen. Wat wil ik? Wat moet ik allemaal gaan regelen? En wie kan mij helpen en adviseren? Wij merken dat deze laatste vraag scheidende mensen veel keuzestress geeft. Daarom hebben we een overzicht gemaakt wat de onderlinge verschillen zijn tussen een advocaat, mediator en Scheidingsplanner. U kunt het overzicht hier gratis downloaden.

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.