Scheiden van tafel en bed - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden van tafel en bed

Veel mensen denken dat ze zodra ze apart wonen al direct van tafel en bed gescheiden zijn. Dat er niks geregeld hoeft te worden en dat er verder ook geen gevolgen zijn. Zo eenvoudig is het echter niet, want ook voor een scheiding van tafel en bed is een gang naar de rechter verplicht. Is scheiden van tafel en bed dan misschien ouderwets of kan het toch een optie zijn? En wat zijn de gevolgen en hoe werkt het precies? Of zijn er betere alternatieven te bedenken? En hoe kijkt de belastingdienst hier tegenaan? Wij geven u graag antwoord op deze vaak gestelde vragen.


Hoe werkt de procedure voor een scheiding van tafel en bed?

De echtscheidingsprocedure bij een scheiding van tafel en bed is vrijwel gelijk aan de procedure voor een officiële scheiding. Zoals gezegd, moet een rechter uitspraak doen. U zult dus dezelfde stappen moeten ondernemen als bij een definitieve scheiding. Ook zult u (financiële) afspraken met elkaar moeten maken over het vermogen, de woning en alimentatie. En als er kinderen in het spel zijn, zult u een ouderschapsplan moeten maken. Tot slot moet er ook een scheidingsconvenant opgesteld worden voor de gang naar de rechter.


Scheiden van tafel en bed: tikje ouderwets?

Sinds 2000 bent u wettelijk niet meer verplicht om tijdens het huwelijk samen te wonen. U hoeft dus tijdens het huwelijk niet meer officieel uw tafel en bed te delen. U kunt dus ook zonder een formele scheiding van tafel en bed, apart van elkaar wonen. Scheiden van tafel en bed is daarom inderdaad een tikje ouderwets omdat het uit de tijd stamt dat dit nog wel wettelijk verplicht was. Partners die niet meer met elkaar konden samenleven en niet tot een echtscheiding wilden overgaan, moesten toen wel een scheiding van tafel en bed aanvragen als ze apart wilden wonen. Toch zijn er redenen te bedenken waardoor scheiden van tafel en bed voor u een optie kan zijn.

Lees meer

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Meest gestelde vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het gratis boekje aan