Wat is een ouderschapsplan? - Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Wat is een goed ouderschapsplan?

Bij een scheiding is men over het algemeen vaak onzeker over de toekomst van de kinderen. Want hoe gaat u uw kinderen duidelijkheid en rust geven in deze toch al vaak turbulente periode? Hoe gaat u samen uw toekomstige rol als ouders invullen? En hoe zorgt u ervoor dat voor uw kinderen de overgang naar een nieuw leven zo soepel mogelijk gaat verlopen? Een goed ouderschapsplan met duidelijke en praktische afspraken is het antwoord op deze vragen.

Maar wat is een goed ouderschapsplan? De overheid stelt wettelijke gezien dat u minimaal de volgende afspraken moet maken over de verzorging en opvoeding van uw kinderen:

  • Hoe u de zorg en opvoeding gaat verdelen
  • Hoe u de kosten van de verzorging en opvoeding gaat verdelen
  • Hoe u elkaar informatie gaat geven over belangrijke onderwerpen

Wij vinden echter dat een goed ouderschapsplan stappen verder gaat.


Het belang van een goed ouderschapsplan

Na de scheiding blijft u beiden verantwoordelijk voor de zorg en de opvoeding van uw kinderen. Als ouders bent u daarom wettelijk verplicht om een ouderschapsplan te maken en dit tegelijk met het verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank. Wij vinden echter dat een goed ouderschapsplan veel verder gaat dan de wettelijke verplichting. Want als u nu goede afspraken weet te maken, is dat uw fundament voor de toekomst.

Met een goed ouderschapsplan heeft u namelijk een veel kleinere kans dat er in de toekomst conflicten gaan ontstaan. En indien er in de toekomst toch verschillen ontstaan, dan weet u er samen beter ermee om te gaan. Denk dus bij voorbaat met elkaar goed na over wat uw kinderen de komende jaren nodig hebben om stabiel en gelukkig te zijn. En hoe u in de toekomst samen wenst te communiceren over belangrijke beslissingen.

Lees verder over het ouderschapsplan

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 020 – 345 33 01 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk meer over het ouderschapsplan

Kwaliteit verzekerd

Een nuchtere kijk op een ingewikkelde zaak heb ik als prettig ervaren. Naast een deskundig, onpartijdig (integer) advies was het minstens zo belangrijk af en toe te horen: “we komen er wel uit”. Dat heb je goed gedaan, mijn dank voor je inzet.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Amstelveen

Burt Tenhof van Noorden | Scheidingsplanner Amsterdam & Amstelveen

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje - Scheidingsplanner Amsterdam & AmstelveenWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het gratis boekje aan